| |
Forum |
 |
|
|
|
|
Kapuścianka, czyli..dieta prezydencka! |
| Autor |
Wiadomość |
ilus

|
Wysłany: 2008-03-10, 03:42 Kapuścianka, czyli..dieta prezydencka!
|
|
|
|
Drogie Pani i Drodzy Panowie, jeśli tu zaglądacie :)
Chciałabym Was zachęcić do dyskusji na temat tej "diety cud", znanej pod nazwą - kapuścianka, dieta kapuściana, dieta prezydencka, dieta Kwaśniewskiego. Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii i doświadczeń.
Swego czasu owa dieta była bardzo popularna, w końcu sama Głowa Naszego Państwa ją stosowała i to z dobrym skutkiem! :)
Pokusiłam się wówczas i ja. Nie muszę chyba pisać przepisu, jak taką zupkę kapuściankę wykonać, bo na pewno każdy już o tym słyszał. Chyba, że ktoś będzie nalegać to napiszę, chociaż nie uczynię tego z przyjemnością, bo szczerze nikomu bym jej nie poleciła.
Ja, byłam posłuszna wszelkim zaleceniom. Wypełniałam staranie każdy punkt jadłospisu. Zajadałam się zupką całe dnie oraz innymi, dopuszczalnymi dodatkami. Przyznać muszę, że efekty po 3 dniach były już odrobinę widoczne, jednak 7 dnia.. dostałam silnych bóli żołądka, całego brzucha. Organizm nie wytrzymał. Później jakiś czas dochodziłam do siebie, a waga wróciła do poprzedniego stanu.
Być może to tylko mój organizm tak fatalnie zareagował. Może macie inne doświadczenia, bardziej pozytywne? |
|
|
|
 |
agathaa2
|
Wysłany: 2008-03-12, 15:27
|
|
|
|
Jada się kapuśniak w dowolnych ilościach. Natomiast śniadania i kolacje są bardziej urozmaicone, np. pierwszego dnia owoce, drugiego - warzywa, trzeciego - warzywa i owoce, czwartego - mleko i banany, piątego - owoce oraz mięso lub ryba z warzywami, szóstego - to, co piątego, siódmego - gotowany ryż. |
|
|
|
 |
ilus

|
Wysłany: 2008-03-12, 18:10
|
|
|
|
To oczywiste. Tylko ja, pomimo do pełnego zastosowania się do tej diety, z całkowitym urozmaicaniem sobie jadłospisu skonczyłam..fatalnie. Dlatego zachęcam osoby do podzielanie się własnymi doświadczeniami po zastosowaniu tej diety. :) |
|
|
|
 |
robaczek

|
Wysłany: 2008-03-15, 22:50
|
|
|
Ojej ja też sie niezbyt dobrze czułam po tej zupie kapuścianej, dwa pierwsze dni spoko,ale później, byłam taka głodna a już tej zupy w siebie wcisnąć nie mogłam. Co najlepsze nagotowałam na początku wielgachny gar tej zupy i pomroziłam, później co otworzyłam zamrażalnik to się na sam widok źle czułam. Oczywiście nie dokończyłam diety . |
|
|
|
 |
kajka007
|
Wysłany: 2008-03-16, 02:16
|
|
|
|
Dieta sama w sobie skuteczna - 2,5 kg w tydzień. Faktycznie jest dosyć monotonna, ale w porównaniu do innych nie tak źle. oczywiście po zakończeniu nie udało mi się uniknąć efektu jo-jo... ;) no ale to już nie wina diety... |
|
|
|
 |
ilus

|
Wysłany: 2008-03-16, 03:13
|
|
|
|
Dieta monotonna? ;) Chyba nie dotarłaś do prawdziwie pełnego jadłospisu tej diety.. Monotonne jest tylko jedzenie zupy kapuścianej, ale od następnych dni wprowadza się duże urozmaicenia do jadłospisu, momentami miałam aż dość biegania po sklepu i wynajdywania tych produktów ;) Skuteczna - z tym się zgodzę, też zrzuciłam w ciągu tygodnia kilka kilogramów (pomimo, że diety nie ukończyłam z powodu złego samopoczucia) i efekt jo-jo też szybko nastąpił, więc myślę, że jaka z tym wina tkwi w tej diecie.. |
|
|
|
 |
kajka007
|
Wysłany: 2008-03-16, 12:50
|
|
|
|
Jeśli chodzi o monotonnie, to miałam na myśli dozwolone grupy produktów, np. same owoce jednego dnia itp. |
|
|
|
 |
Agata
Gość
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|