| |
Forum |
 |
|
|
|
|
Odchudzanie z autopsji - niepodparte badaniami naukowymi :)) |
| Autor |
Wiadomość |
kajka007
|
Wysłany: 2008-03-25, 22:15 Odchudzanie z autopsji - niepodparte badaniami naukowymi :))
|
|
|
|
Temat dla osób, które zdecydowały się na dietę, żeby na bieżąco opowiadały o rezultatach.
Ja dzisiaj zaczęłam - znowu :) Zamierzam trzymać się 1400-1500kcal i ĆWICZYĆ!!! Dzisiaj zjadłam według planu i 5km na basenie przepłynęłam.
cdn. :)
Zdawajcie relacje, opowieści innych pomagają wytrwać! |
|
|
|
 |
Faftaq
|
Wysłany: 2008-03-26, 09:06
|
|
|
|
Ja aktualnie zakonczylem krotką redukcję (3 tygodnie - do swiąt). Utrata wagio okolo 3 - 4 kilogramow. Dieta polegała na stopniowym ograniczaniu ilosci węglowodanow, przy utrzymywaniu ilosci bialek i tluszczy. Obcinalem tygdoniowo po ok 200 kcal jednoczesnie zwiekszajac ilosc sesji treningowych silowych i dlugosci treningow aerobowych. Z suplementow stosowalem aminokwasy rozgalezione (BCAA) przed i po treningu po 5 - 10g w porcji (w celu ochrony masy miesniowej), odżywkę wysokobiałkową (w celu uzupelnienia barkow), preparat witaminowy, cynk i magnez z wit b6, lecytynę. Zwiekszylem tez ilosc przyjmowanej kofeiny i jej pochodnych (zielona herbata - ok 15 - 20g suszu, yerba mate - ok 15 - 20g suszu, kawa - jedna - dwie w ciagu dnia, kakao czarne - kubek na dzien).
Redukcja miala na celu lekkie zbicie wagi, gdyz w najblizszym czasie postaram sie przetestowac dietę i suplementy, dzieki ktory moja waga ma sie zwiekszyc, a nie chcialem startowac z poziomu 86 kilo bo pewnie do 90 bym dobił, a to nie jest moim celem.
Dieta ktora stosowalem w założeniu miala utrzymanie wysokiej ilosci bialek (ponad 2g na kg masy ciala), umiarkowanej tluszczu (tluszcze pochodzily glownie z ryb, jaj, masla, oliwy z oliwek, oleju lnianego, w pewnej mierze - z nabialu) i niskiej węglowodanow (w moim wypadku 1.5 - 2g wegli na k.m.c. ciala to dieta niskowęglowodanowa).
Misję uważam za udaną. Ubytek wagi z pewnoscią stonowila tkanka tluszczowa (w pewnej mierze rowniez woda - obnizenie ilosci weglowodanow w diecie daje aki efekt). Obwod pasa zmniejszyl sie o niemal 3 cm (mierzone w tydzien po zakonczeniu redukcji i przerwie w trenigach), sylwetka optycznie uległa pewnej poprawie, choc bez rewelacji - redukcja zbyt trwala krotko by zmiany były drastyczne.
Od siebie życzę powodzenia. proszę pamietac, że najlepszym sposobem zbijania wagi jest zbijanie stopniowe (1 - 2kg na tydzien max). |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|