Forum  
Wróć do serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Preparaty z chityną
Autor Wiadomość
robaczek 

Wysłany: 2008-03-10, 01:53   Preparaty z chityną

A co sadzicie na temat różnych tabletek z chityną. Ja kiedyś stosowałam, też niezbyt dobrze się czułam po nich. Najpierw miałam wrażenie że żołądek mam strasznie pełny, a później rzucałam się na jedzenie i jadłam podwójnie. Coś na mnie nie działają żadne środki wspomagające. Jak sobie sama nie powiem że dość, czas zacząć dietę to nic mi nie pomoże.
Ostatnio zmieniony przez robaczek 2008-03-11, 09:33, w całości zmieniany 1 raz  

ilus 

Wysłany: 2008-03-10, 03:18   

To tylko środek wspomagający odchudzanie, chociaż słyszałam, że niektórym bardzo pomaga. Ja jednak preferuję naturalne metody - dietka, ćwiczenia. Nie lubię wspomagaczy, gdyż często tak, jak w Twoim przypadku, mogą zaszkodzić, a nie pomagać.

buziaczek

Wysłany: 2008-03-10, 12:45   

Wszelkie środki wspomagające dietę są tylko dodatkiem .Najważniejsza jest dieta ,zdrowe odżywianie i oczywiście odpowiednie ćwiczenia .Nie oszukujmy się leżąc na kanapie i łykajac te cud wspomagacze nie zrzucimy zbędnych kilogramów .Nie ma takiej możliwości .
Z drugiej strony czemu całkowicie rezygnować z tego typu preparatów.
Myślę że warto zasięgnąć porady żywieniowca czy dietetyka odnośnie potrzeby stosowania tego typu preparatów.

ilus 

Wysłany: 2008-03-10, 13:25   

Oczywiście, ale najlepiej wybrać naturalne wspomagacze, zamiast truć się kolejnymi cud-tabletkami. To jest właśnie najgorsze, że z reklam przemawiają do nas zgrabne kobietki, które z przekonaniem mówią, że zażywały tylko tabletki, wszystko jadły, nic nie ćwiczył - i schudły. A jeszcze gorszy jest fakt, że ciągle nie brakuje osób, które w to wierzą.. i które dają się tak okrutnie nabrać.. A firmy produkujące te specyfiki zarabiają na naiwnie wierzących i zdesperowanych osobach..

robaczek 

Wysłany: 2008-03-11, 09:49   

To prawda, swego czasu też wierzyłam w to. Myślałam, że wezmę taką cud tabletkę i za tydzień będę super zgrabna, bez cellulitu i w ogóle. Naiwna była, ale byłam też młoda. Te wszystkie reklamy to jest żerowanie na ludzkiej naiwności. Po cud tabletkach szczuplejsza nie byłam, wręcz nawet odwrotnie, no i źle się czułam.

marko

Wysłany: 2008-03-12, 13:21   

Tak macie rację,najlepiej postanowić sobie ,że chudnę,a potem dużo silnej woli aby tak się stało.Mi brakuje tej dobrej woli choć sukcesem moim jest to ,że wagi mi nie przybywa. :roll:

robaczek 

Wysłany: 2008-03-13, 23:16   

marko napisał/a:
Tak macie rację,najlepiej postanowić sobie ,że chudnę,a potem dużo silnej woli aby tak się stało.Mi brakuje tej dobrej woli choć sukcesem moim jest to ,że wagi mi nie przybywa. :roll:

to fakt jak nie przybywa to sukces

Gość

Wysłany: 2008-03-28, 20:11   

ja kiedys stosowalam chitosan i masz racje robaczek, tez sie zle po nich czulam, skonczylo sie w koncu niestranowscia i musialam odstawic.

Odpowiedz do tematu