Forum  
Wróć do serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
czerwona herbata pu-erh
Autor Wiadomość
aliina

Wysłany: 2008-03-06, 13:32   czerwona herbata pu-erh

Od tygodnia piję czerowną herbatę. W smaku jest całkiem dobra :) najważniejsze, ze wspomaga odchudzanie. Wystarczy pić ok. 5 filiżanek dziennie. Przyspiesza przemiane materii i spalanie tłuszczu, no i jest po prostu zdrowa. Polecam :)

buziaczek

Wysłany: 2008-03-06, 15:36   

Dodam że czerwona herbata ta jest znana ze swoich leczniczych właściwości. Oprócz regulowania przemiany materii
pomoże również przy kłopotach z trawieniem i przy depresji .

Bardzo istotne jest też zaparzanie herbaty
Aby herbata oddała wszystko to, co w niej najlepsze, zaparzajmy ją klasycznie.
Na jedną filiżankę używamy niepełną łyżeczkę liści Pu-Erh. Zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 3-5 minut, w zależności od osobistych upodobań. Możliwe jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści.

Jeżeli będziemy chcieli ją osłodzić, pamiętajmy, że w białym cukrze niektóre uzdrawiające właściwości tej herbaty po prostu giną.Warto o tym bardzo ważnym szczególne pamiętać.

ilus 

Wysłany: 2008-03-10, 03:27   

Ja wiem, że niektórym udało się dosyć sporo schudnąć pijąc ową herbatkę kilka razy dziennie, bez żadnych wyżeczeń żywieniowych. Jedli wszystko i mimo to udało im się zrzucić troszkę kilogramów. I podobno, o dziwo i co ważne, udało im się później taką wagę utrzymać. Może coś w tym faktycznie jest, chociaż nie testowałam osobiście. :)
Na pewno też pomaga obniżyć poziom cholesterolu, więc warto pić ją w mniejszych ilościach, ale profilaktycznie.

olaangel

Wysłany: 2008-03-11, 16:27   

Swojego czasu również piłam czerwoną herbatę. Spadku wagi się nie doczekałam, gdyż nie byłam wytrwała w codziennym wypijaniu kubeczka herbatki :) Szczerze mówiąc nie smakowała mi. Zaczęłam pić zieloną herbatę, choć jej smak również nie był dla mnie rewelacyjny. Obecnie pijam z przyjemnością herbatę zieloną z opuncją figową lub ananasem. Są pyszne a dodatek owoców sprawia, że herbatka jest naturalnie słodkawa.

buziaczek

Wysłany: 2008-03-12, 19:19   

Mnie też z początku nie smakowała ani zielona herbata ani czerwona .
Jednak po jakimś czasie przyzwyczaiłam się do ich specyficznego smaku i teraz piję je jak normalna herbatę. A efekty powiedzmy że są ale zbytnio nie zwracam na nie uwagi .
Ważne że zielona herbata jest bardzo zdrowa i choćby z tego względu polecam ją pić .
Myślę ,że to wystarczający powód -gorąco zachęcam pijcie na zdrowie.

Gość

Wysłany: 2008-03-28, 20:19   

obecnie zaczelam przygode z czerwona herbata i czytajac wasze wypowiedzi mysle, ze to dobry krok byl :-)

Odpowiedz do tematu