Forum  
Wróć do serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Afrodyzjaki dla Pań i dla Panów
Autor Wiadomość
ilus 

Wysłany: 2008-03-28, 14:30   Afrodyzjaki dla Pań i dla Panów

Czytałam kiedyś książkę Earl Mindell. Poruszając różne tematy, autorka zwróciła także uwagę na afrodyzjaki naturalne. Co mnie wówczas zaciekawiło, podzieliła je ze względu na płeć człowieka. Podobno (mam nadzieję, że to nie jedynie mit) niektóre bardziej oddziałują na mężczyzn, a niektóre bardziej na kobiety..

Oto kilka podstawowych produktów (które zdołałam zapamiętać), jakie powinniśmy spożywać:

Kobiety:
- zielona herbata
- mało selenu (np. czosnek, kurczak, ziarna zbóż)
- dużo owoców zawierających witaminę C
- witamina E
- dużo ryb i warzyw
- produkty sojowe
- duża zawartość błonnika w pokarmie (np. otręby, płatki kukurydziane)

Mężczyźni:
- dużo selenu
- dużo cynku (np. pestki dyni, baranina)
- dużo manganu (np. fasola, buraki) - o ile dobrze pamiętam uzasadnieniem było to, iż mangan bierze udział w produkcji dopaminy, która przekazuje impuls z krwi do mózgu i powoduje zwiększenie popędu płciowego. Z tego wynika, że może cała ta dieta i teoria pani Mindell nie jest całkiem bezzasadna.
- witamina B6 - ta z kolei reguluję przemianę testosteronu.
- warzywa

To większość, którą zapamiętałam. Zachęcam jednak do lektury owej książki. :) Być może to tylko bajki, a być może coś w tym jest.. wystarczy przetestować ;) Mam nadzieję, że powyższe wiadomości przydadzą się.. :)

mimi2-26 

Wysłany: 2008-07-16, 15:08   v-qr

ostatnio czytałam o v-qr ,jest to zbiór naturalnych afrodyzjaków na potencję ale wyczytałam też że biorą go kobiety i młodzież prowadzący aktywny tryb życia ,ja osobiście mam zamiar wypróbować ,tak z ciekawości na imprezie ,uwielbiam tańczyć i mam nadzieję że UTRZYMA MNIE W FORMIE :@)

bejata_c 

Wysłany: 2008-11-21, 11:46   

nie ma nic zdrowszego od afrodyzjaków :)

aurelka
Gość
  Wysłany: 2010-01-16, 15:55   afrodyzjaki

Naturalne afrodyzjaki takie jak owoce morza czy seler naciowy niestety nie kazdemu smakuja, polecam Sexual Sensation. Dzięki unikalnemu składowi Sexual Sensation rozpala i stymuluje pożądanie. Już kilka kropel wzmocni Wasze fantazje seksualne i pobudzi do działania. Sexual Sensation wyzwoli w Was dzikie instynkty - Nie będziecie chcieli się od siebie oderwać! Przeczytaj opinie tych którzy tego sprobowali 
http://www.intymnosc.pl/a...products_id=606

Odpowiedz do tematu