| |
Forum |
 |
|
|
|
|
Afrodyzjaki dla Pań i dla Panów |
| Autor |
Wiadomość |
ilus

|
Wysłany: 2008-03-28, 14:30 Afrodyzjaki dla Pań i dla Panów
|
|
|
|
Czytałam kiedyś książkę Earl Mindell. Poruszając różne tematy, autorka zwróciła także uwagę na afrodyzjaki naturalne. Co mnie wówczas zaciekawiło, podzieliła je ze względu na płeć człowieka. Podobno (mam nadzieję, że to nie jedynie mit) niektóre bardziej oddziałują na mężczyzn, a niektóre bardziej na kobiety..
Oto kilka podstawowych produktów (które zdołałam zapamiętać), jakie powinniśmy spożywać:
Kobiety:
- zielona herbata
- mało selenu (np. czosnek, kurczak, ziarna zbóż)
- dużo owoców zawierających witaminę C
- witamina E
- dużo ryb i warzyw
- produkty sojowe
- duża zawartość błonnika w pokarmie (np. otręby, płatki kukurydziane)
Mężczyźni:
- dużo selenu
- dużo cynku (np. pestki dyni, baranina)
- dużo manganu (np. fasola, buraki) - o ile dobrze pamiętam uzasadnieniem było to, iż mangan bierze udział w produkcji dopaminy, która przekazuje impuls z krwi do mózgu i powoduje zwiększenie popędu płciowego. Z tego wynika, że może cała ta dieta i teoria pani Mindell nie jest całkiem bezzasadna.
- witamina B6 - ta z kolei reguluję przemianę testosteronu.
- warzywa
To większość, którą zapamiętałam. Zachęcam jednak do lektury owej książki. :) Być może to tylko bajki, a być może coś w tym jest.. wystarczy przetestować ;) Mam nadzieję, że powyższe wiadomości przydadzą się.. :) |
|
|
|
 |
mimi2-26
|
Wysłany: 2008-07-16, 15:08 v-qr
|
|
|
|
ostatnio czytałam o v-qr ,jest to zbiór naturalnych afrodyzjaków na potencję ale wyczytałam też że biorą go kobiety i młodzież prowadzący aktywny tryb życia ,ja osobiście mam zamiar wypróbować ,tak z ciekawości na imprezie ,uwielbiam tańczyć i mam nadzieję że UTRZYMA MNIE W FORMIE :@) |
|
|
|
 |
bejata_c

|
Wysłany: 2008-11-21, 11:46
|
|
|
|
nie ma nic zdrowszego od afrodyzjaków :) |
|
|
|
 |
aurelka
Gość
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|